Ricice moje rodno mjesto

Ricice selo pripada zupi Nova Bila. Smjesteno izmedju Travnika i Viteza. Granici sa sljedecim selima:Pokrajcici, Podolac, Brankovac,Kula. Kao i svako vece selo i Ricice imaju svoje zaseoke: Bikici, Andrici, Djepine, Perici, Lovici. Moja obitelj je iz Bikica.

Vrati me na pocetnu stranicu

18 rujna 2007

Najljepse uredjeno dvoriste.





VITEZ - Već osam godina Ekološka udruga Kremenik i Udruga Žena ženi prijatelj iz Viteza organiziraju izbor najljepše uređenog dvorišta, balkona i terase. I ove godine vladalo je veliko zanimanje za ovaj izbor, tako da je ocjenjivački sud imao težak posao jer je od 32 prijavljena morao odabrati najljepše.

Najljepša dvorišta Hasagića i Grebenara
“I ove je godine bilo teško odlučiti tko je najbolji, tako da su neka mjesta vlasnici podijelili”, kazala je nakon svečane promocije najljepše uređenog dvorišta Tanja Pejović, predsjednica Ekološke udruge Kremenik iz Viteza, koja je bila i članica žirija, dodavši da su se prilikom odabira rukovodili raznim kriterijima. “Mislimo da nije isto ako dvorište uređuje mlađa ili starija osoba, osoba s invaliditetom uz pomoć djece i neka potpuno zdrava osoba”, dodala je Pejović. Na svečanosti su dodijeljene zlatne i srebrene plakete, ali i nagrade za osvojeno prvo, drugo i treće mjesto u konkurenciji najljepše uređenog dvorišta, balkona i terase. U konkurenciji najljepše uređenog dvorišta prvo su mjesto podijelila dvorišta Jasmine i Fadila Hasagića te Mande i Ive Grebenar. Drugo mjesto zauzela je Emsada Đelilović, dok su treće mjesto podijelile Ana Zvonar i Mira Biljaka.

Nagrade zlatne i srebrne plakete
Najljepšim terasama proglašene su terase vlasnica Ivanke Nakić i Nevenke Grabovac, dok su drugo, odnosno treće mjesto zauzele Dragica Nakić i Fatima Kalčo.
Organizatori su dodijelili i zlatne i srebrne plakete, a njih je osvojilo ukupno 20 Vitežana, koji su u uređenje svojih dvorišta i terasa, osim puno truda i ljubavi, morali uložiti i puno novca.

Nema komentara: