Ricice moje rodno mjesto

Ricice selo pripada zupi Nova Bila. Smjesteno izmedju Travnika i Viteza. Granici sa sljedecim selima:Pokrajcici, Podolac, Brankovac,Kula. Kao i svako vece selo i Ricice imaju svoje zaseoke: Bikici, Andrici, Djepine, Perici, Lovici. Moja obitelj je iz Bikica.

Vrati me na pocetnu stranicu

07 siječnja 2009

A ono dolazi i prolazi

Kako god razmisljam i sagledavam cinjenice, cijeli covjekov zivot sastoi se u nekom iscekivanju i cekanje necega. A ono dolazi i prolazi. Tako sam se prije mjesec dana radovo Bozicu i susretu s obitelji u rodnom kraju, a sada cekam Uskrs pa ljetni odmor i sve tako. A ono dolazi i prolazi. Kad se samo sjetim da sam skoro piso o Bozicnom feriju 2007 a vec sad pisem o 2008 da covjek ne povjeruje kako vrijeme brzo prolazi. A sto ces, zato ga covjek treba iskoristiti na pravi nacin.


Za pogledati cijeli album kliknuti na sliku


Ove godine smo proveli skoro dva tjedna u Bosni. Vec drugu godinu za redom na badnjicu pecemo pecenku kod strica Zarka, pa bi nam to mogla postati tradicija. Samo zbog tragedije koja nas je zadesila nije bilo onog naseg pravog stimunga. Kao da i snijeg zbog toga nije padao kao prosli Bozic.

Za pogledati cijeli album kliknuti na sliku

Na prvi dan Bozica ide se u Mosunj kod djeda Ante, tete Ankice i tetka Marka.

Za pogledati cijeli album kliknuti na sliku

Za Sv. Stjepan u posjet idemo kod ujaka Stjepana i naseg stricevica Stipe Jaginog kako ga mi zovemo.

Za pogledati cijeli album kliknuti na sliku

A na Sv.Ivana skup je kod djeda Ive i Ivane (Zarkove).

Za pogledati cijeli album kliknuti na sliku

Uspjeli smo da posjetimo grob Blazenog Joze Furundjije za kog do sad nisam znao. Grob se nalazi u selo Orasac u blizini Dobratica. Cuo sam u pricama drugih da je mnogima koji su se zavjetovali pomogao. Trudio sam se nesto vise saznati o Blazenom Jozi, ali za to kratko vrijeme nisam nesto uspio. To me jako puno zanima, pa ako neko ima neko saznanje ili da je neko o njemu nesto napiso da mi javi.

Za pogledati cijeli album kliknuti na sliku

Na Mladence obicaj je bio da se kod nas okupe na rucak, ali smo to pomjerili za utorak 30.12.2008 kada je slavljena Misa zadusnica za pokojnog Marka.




Za pogledati cijeli albim kliknuti na sliku

Napokon sam uspio malo bolje upoznati tu prelijepu planinu Vlasic. Boraveci cetiri dana na tom snjeznom biseru Bosne i Hercegovine, uspio sam djelomicno vidjeti cari, za koje sam samo citao u novinama. Sa svojom obiteli, stricom Zlatkom i njegovom obitelji unajmili smo jednu vikendicu na Babanovcu.

Za djecu je to bio veliki dozivljaj a i za nas. Danu sankanje i hodanje prirodom, a uvece kad se temperatura spusti do -18 ispod nistice u toploj vikendici uz vatru zaigralo se i prstena. Ujutru se jagmilo tko ce ranije ustati i naloziti vatru. Islo se i na sijelo, tetka Nada i tetak Dragan imaju vikendicu na Vlasicu pa smo i njih posjetili. Novu Godinu smo takodje docekali na Babanovcu i skupa sa oko 5 tisuca ljudi na platou ispratili staru.

Sad smo se vratili svoim svakodnevnim obavezama i do sljedeceg susreta u nasoj lijepoj Bosni.